˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Helstekt lammkotlett med rödbetsgratäng

Härlig benfri kotlettrad av lamm tillsammans med en krämig och färgglad gratäng med rödbetor.

120 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 st

    lammkotlett benfri i bit

  • 1 st

    rosmarin (kruka)

  • 1 st

    timjan (kruka)

  • 2 msk

    sriracha (chilisås)

  • 2 msk

    äppelcidervinäger

  • 2 msk

    japansk soya

  • 3 st

    vitlöksklyftor

  • 1 dl

    rapsolja

  • 2 tsk

    salt

  • 2 tsk

    nymalen svartpeppar


  • Rödbetsgratäng
  • 500 g

    rödbetor

  • 500 g

    potatis

  • 2 st

    gul lök

  • 4 st

    vitlöksklyftor

  • 4 dl

    vispgrädde

  • 150 g

    getost

  • 1 msk

    rosmarin, torkad

  • 2 tsk

    salt

  • 2 tsk

    nymalen svartpeppar

  • 100 g

    lagrad ost

  • 2 msk

    potatismjöl

  • 150 g

    haricot vert

  • 2 tsk

    crema di balsamico

Gör så här

  1. Mixa samman ingredienserna till marinaden och låt lammet ligga i marinad ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader
  3. Skala och skär potatisen, rödbetorna och löken i tunna skivor, gärna med hjälp av en mandolin eller matberedare.
  4. Fördela jämnt i en gratängform tillsammans med potatismjöl, smulad getost, pressad vitlök och kryddorna.
  5. Häll på grädden och toppa med riven ost.
  6. Sätt in gratängen i ugnen.
  7. Ta ut lammet från marinaden och stek det på hög värme tills det får fin färg runt omkring.
  8. När gratängen har varit inne i ugnen i 20 minuter sänker du värmen till 150 grader och låter gratängen stå kvar.
  9. Lägg in lammet på en plåt med bakplåtspapper under gratängen. Ha gärna en termometer i lammet så att du vet när det är klart.
  10. Ta ut köttet när det är ca 3 grader under den temperatur du vill ha ditt kött och låt det vila i aluminiumfolie i rumstemperatur.
  11. Känn med en sticka i gratängen, när den känns mjuk är den färdig.
  12. Servera med nyblancherade haricots verts och en god crema di balsamico!
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV